Välkommen till Uruppförandeklubben!

URUK är ett nätverk av professionella musiker och tonsättare som sedan starten 2001 har arrangerat upp till 17 konserter per år. Förutom att uruppföra nya verk är ambitionen att spela nyskrivna verk fler gånger än bara en.

måndag 1 november 2010

NINJUTSU - En mangaopera

NINJUTSU - En mangaopera

fredag 12 nov 12:00 - 13:00 Fylkingen

Hur låter en seriefigur?

Med ljudande ninjatekniker övermannas publiken: i en manga-inspirerad kortopera vill trion Lisa Ullén, Ingrid Falk och Lars Bröndum göra en klingande tolkning av de tecknade karaktärer och den estetik som fångar miljontals barn och ungdomar över hela världen. Med hjälp av piano, röst och elektronmusik förenas en ny klangvärld med mangans bildspråk.

Lisa Ullén är verksam som pianist, improvisationsmusiker, komponist och pedagog. Hon har studerat vid Kungliga Musikhögskolan och på University of North Carolina at Chapel Hill, USA samt tagit kurser i elektroakustisk musik vid EMS, Stockholm. Hon samarbetar gärna tvärkonstnärligt med dansare, konstnärer, performanceartister och tonsättare. Hennes musik finns utgiven på flertalet skivor och hon har turnerat i Europa och USA.

Ingrid Falk är aktiv som frilansande sångerska och sjunger såväl nutida konstmusik som äldre musik. Ingrid medverkar bland annat på skivor som Ylva Skogs grammisnominerade Terra Firma, och gitarristen Mårten Falks Eclectric Guitar Experience. Hon är även dirigent för Katrineholms Kammarkör samt verksam i URUK (Uruppförandeklubben) sedan föreningens start.

Lars Bröndum är internationellt aktiv som tonsättare och musiker, med examina i komposition, musikteori och klassisk gitarr. Han är också medlem i ensemblerna ReSurge, ExSurge, Spiral Trap, duo Hellström/Bröndum och har samarbetat med bl.a. Tetuzi Akiyama, David Linros, Patrik Karlsson och Katarina Widell. Han är verksam i SEAMS
och medlem i Fylkingen, URUK, VEMS, och FRIM.

My Eklund är verksam som blockflöjtist och som pedagog. Hon har studerat på Kungliga Musikhögskolan,
Musikhögskolan i Malmö och på ESMAE i Portugal. Hon leder ensemblerna Startskottet för kungligt bra musik, La
Moustache och Duo Obstinato. Hon är verksam i URUK och ensemblen KROCK.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar