Välkommen till Uruppförandeklubben!

URUK är ett nätverk av professionella musiker och tonsättare som sedan starten 2001 har arrangerat upp till 17 konserter per år. Förutom att uruppföra nya verk är ambitionen att spela nyskrivna verk fler gånger än bara en.

söndag 4 november 2012

Next Generation Young Composers - "Uruppförandekaskad" i Västerås Konserthus

Nu på lördag den 10 november kl. 15.00 kommer Västeråspubliken få en förhandsvisning på hur vår framtida musik kommer att låta. “Next generation young composers” är en del av URUKs nya satsning på ungdomar inom konstnärligt skapande. Uruppförandeklubben har i ett samarbete med Lilla Akademien i Stockholm låtit ungdomar som studerar för tonsättaren Niklas Breman skriva solostycken för URUK-medlemmarna Stefan Harg, klarinett och Katarina Widell, blockflöjt. Stefan och Katarina har under hösten haft instrumentvisning med eleverna och bara för några dagar sedan har eleverna levererat inte mindre än 9 solostycken för blockflöjt och klarinett. Dessa kommer att uruppföras på lördag tillsammans med musik av Pierre Boulez och Patrik Jarlestam.

Eleverna heter: Daniel Rosenholm, Johannes Schantz Sciacco, Sofia Breman, Arvid Hansell, Rode Gustavsson, Gabriella Wetter Burman, Bela Beer och Fred Lindberg.


Efter konserten kommer Edition URUK ge ut samtliga uruppförda verk i notform.

Stefan Harg, klarinett, ger konserter som kammarmusiker, solist och orkester- musiker i vilka han samarbetar med
världsledande musiker och dirigenter. Sedan 2009 arbetar Stefan som soloklarinett i London Symphony Orchestra.

Katarina Widell, blockflöjt, är känd för sin scennärvaro och utmanande spelsätt. Hon har turnerat runtom i Europa, Japan och USA. Hon undervisar även blockflöjt vid Musikhögskolan i Piteå.

Uruppförandeklubbens ändamål är att uruppföra och sprida nyskriven musik, och att arrangera konserter innehållande minst ett uruppförande. “Man vet aldrig vad man får...”
URUK bjuder alltid på ett varierande program och man vet aldrig vad man får höra när man går på en URUK-konsert. De har genom åren bjudit på akustiskt, noterat, improviserat, jazzimpro, fri improvisation, barockmusik, nutida konstmusik, folkmusik, liveelektronik, performace, live-video performance, dans, dockteater, opera, ljudinstallationer, masterclasses och workshops och samarbetat med tonsättare, musiker, fotografer, skådespelare, dansare, poeter, konstnärer och mangatecknare.

För mer information kontakta Stefan Harg 0708-654 235 el. stefanharg@gmail.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar