Välkommen till Uruppförandeklubben!

URUK är ett nätverk av professionella musiker och tonsättare som sedan starten 2001 har arrangerat upp till 17 konserter per år. Förutom att uruppföra nya verk är ambitionen att spela nyskrivna verk fler gånger än bara en.

onsdag 21 november 2012

människor och verksamheter - Anna Svensdotter och Christina Kullman

Lördag 1 december kl. 15.00 gästas URUK av flöjtisten Anna Svensdotter och poeten Christina Kullman. Deras föreställning "människor och verksamheter" är ett alldeles nytt samarbete mellan Svensdotter och Kullman och initierades av oss i början av hösten.
Västerås Konserthus, Lilla Salen. Fri entré
ett experiment
ett platt rum som växer
ett ordbygge som flätas samman med musik
Anna spelar nyskriven svensk musik för flöjt och elektronik av bl.a. Ida Lundén och Daniel M Karlsson. Christina läser ur diktverken "Print" och "människor och verksamheter".
Anna Svensdotter år utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg, och tillhör den handfull svenska flöjtister som fokuserar på ny musik, och nya flöjttekniker. Sedan 1993 finns hon på den svenska scenen för samtida musik och improvisation, alltid med en stark musikalitet och personlighet. Hon återfinns i flera olika ensembler, som flöjtkvartetten 40f, duon "SkarvFX", och den experimentella trion L’Orchestre Disparu. Snart kommer solo-cd:n ”Alpha Waves” ut, med musik för flöjt och elektronik av svenska tonsättare, där flertalet av verken är skrivna direkt för och i samarbete med Anna.
Christina Kullmann är utbildad vid Konsthögskolan i Umeå samt Biskops-Arnös författarskola. Hennes konstnärliga verksamhet handlar ofta om att undersöka rum; det tredimensionella rummet men också andra rum som boken, boksidan, texten och ordet. På förlaget OEI Editör har böckerna Print (2009) och människor och verksamheter (2010) blivit utgivna
För mer information:
Anna Svensdotter

a@annasvensdotter.com
www.annasvensdotter.com

+46 706 535912
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar