Välkommen till Uruppförandeklubben!

URUK är ett nätverk av professionella musiker och tonsättare som sedan starten 2001 har arrangerat upp till 17 konserter per år. Förutom att uruppföra nya verk är ambitionen att spela nyskrivna verk fler gånger än bara en.

lördag 6 oktober 2012

Tolvton och Tango med Zero Hour Project

Just hemkommen från konserten med ensemble Zero Hour Project. Denna nystartade stockholmsensemble gjorde i eftermiddag sin 2:a konsert inför en nyfiken Västeråspublik som trotsat den fina oktoberdagen och bänkat sig i Konserthusets lilla sal. Med i publiken fanns Per och Anne-Marie Sennerfeldt, som tillsammans med bland andra Patrik Karlsson var med och startade Uruppförandeklubben i Fagersta 2001.
-Man vet aldrig vad man får lyssna till, inflikade de när jag berättade om URUKs variationsrika utbud. Vi har under åren bjudit på alltifrån dockteater, dans, poesi, filmvisning, jazzimpro, barockmusik och nu även modern tangomusik.

Mauro Godoy-Villalobos
stod för all musik och var själv med på gitarrer och elektronik. Med sig hade han tre fantastiska musiker: Adina Sabin på cello, Benedikte Weinreich på piano och Jens Lundberg på bandoneon.

Z H Project: Mauro, Benedikte, Adina och Jens
Musiken var perfekt balanserad med noterat, improviserat, akustiskt, elektroniskt, fritt och rytmiskt. Stämningen infann sig vid första ansatsen i cellon och höll sig ända till det rytmiskt energiska slutet. Håll ögonen öppna för den här ensemblen kommer vi se mer av.

Katarina Widell, URUK
Nyfiken publik ställde frågor efter konserten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar