Välkommen till Uruppförandeklubben!

URUK är ett nätverk av professionella musiker och tonsättare som sedan starten 2001 har arrangerat upp till 17 konserter per år. Förutom att uruppföra nya verk är ambitionen att spela nyskrivna verk fler gånger än bara en.

måndag 15 oktober 2012

Nyhetsbrev från Styrelsen

Kära medlemmar och övriga hängivna utövare och intagare av ny musik. Vi i styrelsen hade igår ett givande möte där vi rapporterade avklarade, pågående och framtida projekt. Vi vill i detta nyhetsbrev kortfattat informera om följande:

Konserter
I dagsläget kommer URUK under 2012 vara arrangör och medarrangör av inte mindre än 21 konserter. Se hela konsertkalendariet här.

Konsertserier i Västerås, Stockholm och Uppsala
Förutom våra konserter i Västerås Konserthus kommer vi tack vare Stefan Harg och Anna Kroeker nu kunna presentera två nya konsertserier i Stockholm och Uppsala. Stefan Hargs konsertserie "URUK-HARG hade premiär redan den 23 september och bjuder på fyra konserter fram till december. Serien blev genast populär och många har hört av sig och vill spela där. Läs mer om konserterna på uruk.se/konserter
Anna Kroeker, violin, kommer i samarbete med Konsertföreningen NEO i Uppsala arrangera ett antal konserter. Mer info följer.

Ansökningar Västerås Stad, Kulturrådet
I dagarna kommer vi lämna in ansökan hos Västerås Stad och Kulturrådet. Håll tummarna

Nya samarbetspartners
Våra nuvarande samarbetspartners är:
Nya Perspektiv i Västerås
Västerås Konstmuseum

Västmanlandsmusiken

Västerås Kammarmusikförening

Kulturföreningen NEO
i Uppsala
Tonmakeriet
, Stockholm
Mazerska Kvartettsällskapet
, Stockholm
Rättbuss
, Botkyrka
Kulturkällaren
, Stockholm

Nysatsning på undomsverksamhet "Next generation young composers"
URUK-ledamot Stefan Harg har förutom sin konsertserie "URUK-HARG" även initierat ett samarbete med Lilla Akademien, "Next generation young composers". Kompositionselever från gymnasiet vid Lilla Akademien kommer under handledning av tonsättaren Niklas Breman skriva ca 10 solostycken för klarinett och blockflöjt. Dessa stycken kommer uruppföras av Stefan Harg, klarinett och Katarina Widell, blockflöjt lördagen den 10 november i Västerås Konserthus. Projektet är en del av URUKs satsning på ungdomar och konstnärligt skapande.

Notutgivning Edition URUK
I samband med URUKs konsert "Next generation young composers" den 10 november i Västerås Konserthus har URUK som ambition att ge ut samtliga verk i notform.

Nya styrelseledamöter
Vi välkomnar våra nya ledamöter: Anna Kroeker, Mauro Godoy-Villalobos, Frida Berglund och Erik Hanspers.

Nya medlemmar

Vi välkomnar nya medlemmar:
Mauro Godoy-Villalobos, tonsättare
Sol Andersson, tonsättare
Johannes Ahlberg, tonsättare
Lars Bröndum, tonsättare
Joakim Lundström
, gitarr
Sareidah Hildebrand
, flöjt
Anna Kroeker
, violin
Eva Ermenz
, poesi

Väl mött,
styrelsen genom Katarina Widell (webbansvarig)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar