Välkommen till Uruppförandeklubben!

URUK är ett nätverk av professionella musiker och tonsättare som sedan starten 2001 har arrangerat upp till 17 konserter per år. Förutom att uruppföra nya verk är ambitionen att spela nyskrivna verk fler gånger än bara en.

fredag 1 april 2011

Göteborgstrio gästar Västerås konstmuseum imorgon


Uruppförandeklubben och Västmanlandsmusiken presenterar Trio Ek/Jansson/Svensdotter.
Läs artikel av Malin Lind, VLT:
På lördag har besökarna på Västerås konstmuseum möjlighet att utforska den nutida konstmusiken när en västsvensk improvisationstrio gästar Konserthuset på rymmen.
Trion består av Helena Ek, röst, Peter Janson, kontrabas och Anna Svensdotter på flöjt. De hade premiär på Kalvfestivalen i Småland förra sommaren. Trion jobbar akustiskt men utforskar alla klangmöjligheter som finns på instrumenten.
– Ofta är man fokuserad på att det ska vara vackert. Vi vill få fram kontrasterna mellan olika uttryck, inte bara det vackra, säger Helena Ek.
Konserten har titeln Cirkelstudie 731 och är en lek med ljud och ord. Trion har inspi-rerats av kontrasten mellan pilgrimens lågmälda ord och de sju dödssynderna.
– Vi hoppas att folk känner att det är spännande. Det är seriöst men inte högtidligt och är man nyfiken är det okej att bara lyssna en stund, säger Helena Ek som på lördag kommer att inspireras av tystnad och långsamhet. Men också av vrede och frosseri.
Arrangörer är Uruppförandeklubben, Västmanlandsmusiken och Västerås Konstmuseum.
Malin Lind
Vad: Västsvensk improvisationstrio
Var: Västerås Konstmuseeum
När: I morgon klockan 15

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar