Välkommen till Uruppförandeklubben!

URUK är ett nätverk av professionella musiker och tonsättare som sedan starten 2001 har arrangerat upp till 17 konserter per år. Förutom att uruppföra nya verk är ambitionen att spela nyskrivna verk fler gånger än bara en.

torsdag 24 februari 2011

Songs of Insanity # 06

Songs of Insanity, en installation och performanceopera som utforskar hysteri och psykisk ohälsa genom tiderna. Av och med Stefan Klaverdahl och Lisa Hansson.

Det jag möttes av när jag kom in i Lilla salen på Västerås konserthus var den vackra scenografin.
Allt gick i rött och under Klaverdahls bord stod livefotoramar där videos rullade. Ovanför Lisa hängde rött garn i längder och de använde även livevideoprojektion under hela konserten.
Det var inte speciellt tilltalande väder ute, mest vitt, grått och kallt. Ändå hade några stycken vågat sig utanför dörren och tagit sig till konserten, lördagen den 19 februari 2011 kl 15.00.
Ämnet som konserten tar upp känns väldigt up to date och i söndags hörde jag två program på P 2 gällande hysteri och psykisk ohälsa hos konstnärer/kvinnor. Vinklingen på dessa program var inte samma som Stefans och Lisas men psykiskohälsa är ändå något som debatteras flitigt för tillfället.
Publiken verkade gilla konserten och en dam i 60 års åldern sa efter att hon kände igen sig och att det hade varit berikande att komma.
Jag tror att denna föreställning/konsert skulle kunna ge även gymnasieungdomar mycket fast de vid detta tillfälle lyste med sin frånvaro.

Jag vill också som vanligt tacka Västerås konserthus tekniker och personal för trevligt bemötande och professionalism. 
Se även: VLT

My Eklund, värd för konserten genom URUK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar